23 Ağustos 2011 Salı

GE100 Dönemi

Uzun bir tatildi, bu yaz!! Şimdi ise üniversiteye dönüş vakti. 2011 ÖSS marotunundan başarıyla çıkan yeni üniversite öğrencilerimizi üniversitemizde GE100 etkinliği beklemektedir. GE100 oryantasyon dönemi, yeni öğrencilere üniversitedeki yaşamı benimsetmeye yönelik zorunlu bir derstir. Bu ders, öğrencilere sosyal klüpleri, kütüphane kullanımını, üniversite kampüsünü tanıma imkanı sağlar. TDP'nin de stand açacağı 15-19 Eylül günleri arasında Ankara'da bulunan bütün TDP gönüllülerimizi bizler ile görmek istiyoruz. Detaylı bilgi için kutsal sitemiz: www.tdp.bilkent.edu.tr 

20 Ağustos 2011 Cumartesi

GEP - Yıl Sonu Müsameresi

GEP Projesi çocuklarını bir araya getirip yıl sonu müsameresi düzenledi. Pek çok gösterinin düzenlendiği günde, müsamere sonrası Bilkent Üniversitesinde çimlik alanda eğlenceler düzenlendi.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150189915411162.326812.575741161

GBP - Liselilerden Konser

GBP ( Genç Bakış Projesi ) ve GEP ( Gönüllü Eğitim Projesi ) nin ortak çalışmaları ile, Bilkent Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu 6 - 7- 8 sınıf öğrencileri ÇAğdaş İlköğretim Okulundaki çocuklarımıza küçük bir konser verdi. Konserin amacı, Müzik Hazırlık İlköğretim Okulundaki çocuklarımıza gönüllülük kavramını aşılamak, Çağdaş İlköğretim Okulundaki öğrencilerimizin ise müziğe karşı ilgilerini çekmekti. İşte karşınızda Bilkent Müzik Hazırlık İlköğretim Okulunun küçük konser (: 


http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150123898260897&oid=190845407698&comments&ref=mf

TDP - DHDP & Üniaktivite


ürkiye'nin en geniş kampüsü Üniaktivite’nin organize ettiği ve bu yıl 716 üniversite kulübünün kıyasıya yarıştığı “5. En Aktif Kulüp Yarışması”nın ödül töreni Üsküdar Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti. 25 Haziran 2011 Cumartesi günü gerçeklerştirilen ödül töreninde dereceye giren 60 üniversite kulübünün çeşitli aktiviteleri arasından Bilkent Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) Demiryolu Hattı Destek Projesi (DHDP) "En Sıradışı Aktivite" dalında ödülü kaptırmadı. Törende TDP'yi Genel Koordinatör Ahmet Doğu Nişli, DHDPKoordinatörü Sinem Meleknur Sertel ve İletişim-Organizasyon Alt Grubu Koordinatörü Ceren Bahar Yılmaz temsil ettiler. Toplumsal Duyarlılık Projeleri'nin de "Sosyal Sorumluluk" dalında En Aktif Kulüp finalisti olduğu yarışmada,  ödülleri vermek üzere sanat, spor ve iş dünyasından pek çok ünlü isim bir aradaydı. 

Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) 1999 Marmara depreminden sonra Bilkent Üniversitesi'nde depremzedelere yardım götürmek için kurulmuş bir platform olup kısa sürede 14 proje ve 3 alt grupla etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdürmeye başlamıştır. Demiryolu Hattı Destek Projesi demiryolu hattına yakın bir köy ilköğretim okulunda gerçekleştirilir. Üç gün süren proje çerçevesinde okul öğrencileri ve öğretmenlerini, yöre halkını ve fiziki okul binasını kapsayan etkinlikler düzenlenir. Projeye katılan gönüllüler üç gün boyunca TCDD’den kiralanan yataklı vagonlarda konaklar. Projemizin amacı, eriştiğimiz köy çocukları ve yöre halkı için etkinlikler ve yardımlar yaparak bir duyarlılık atmosferi yaratmak, okulun fiziki ihtiyaçlarını karşılamaktır.

Ceren Bahar YILMAZ
Elektrik- Elektronik Mühendisliği 4. Sınıf Öğrencisi
Toplumsal Duyarlılık Projeleri
İletişim ve Organizasyon Alt Grubu Koordinatörü
Basın-Yayın-Arşiv Alt Grubu Eş-Koordinatörü

TDP Hakkında


Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) 1999 Marmara depreminden sonra depremzedelere yardım götürmek için kurulmuş bir platformdur. Bu süreçte çok sayıda öğrencinin ilgisini çeken TDP ilk olarak Gönüllü Eğitim Projesi’yle, bugün etkin şekilde yürütülen 11 ayrı projenin temellerini atmıştır. Günümüzde, yılda ortalama 2200 saatlik gönüllü aktivite süresi ve 250’yi aşan gönüllüsü ile yaklaşık 1400 kişilik bir hedef kitlesine ulaşmaktadır. Hedef kitlemizi ilköğretim çağındaki öğrenciler, sokakta çalışan çocuklar, huzurevlerinde barınan yaşlılar, lise çağındaki gençler, görme engelliler, yetiştirme yurtlarında barınan çocuklar, uluslararası öğrenciler ve mülteciler oluşturmaktadır.

TDP’nin amaçları arasında genç gönüllü potansiyelini toplum yararına yönlendirmek, topluma değer katan projeler üretmek ve uygulamak, toplumun çeşitli kesimlerinin sosyo-kültürel gelişimine katkıda bulunmak, dayanışma, sivil toplum ve sosyal sorumluluk bilinci oluşturmak ve yaygınlaştırmak, toplumsal sorunlar karşısında farkındalık ve duyarlılık yaratmak bulunmaktadır.


TDP altında yürütülen projeler şunlardır:
  • Demiryolu Hattı Destek Projesi
  • Gönüllü Eğitim Projesi
  • Görme Engellileri Eğitim Projesi
  • Manevi Evlat Projesi
  • Yetiştirme Yurtları Projesi
  • Uluslararası Proje Grubu
  • Kalpler 1 Lösemi 0 
  • Güneş Köyden Doğuyor
        Toplum Gönüllüleri Grubu
  • Bilgisayarli Egitim Projesi
  • Genc Bakis Projesi
  • Universite Personeline Destek Projesi
  • Sokak Lambasi Projesi
  • Umudun Yurttaslari Projesi
  • Gençlik Kumpanyası 

    ÜPDP


    Sizinle görüşmeyi bekleyen, 12,13 ve 14 yaşlarında, "Öğretmenim!" diyen ve mutlulukla dolan minik suratlar ve ilkokul sıralarının kokusunu özleyen bir mühendislik öğrencisinin kendi çocukluğunu gören bir matematik öğrencisiyle buluşabildiği ve hiç sıkıntı çekmeden bir şeyler paylaşabildiği Bilkent Üniversitesi öğrencileri. Miniklerle, biz Bilkent öğrencilerinin ortak bir noktası var; üniversitemizde çalışan personelimiz. Üniversite Personeli Destek Projesi olarak miniklerin anne veya babalarına yani personelimize, onların en değer verdikleri çocuklarının derslerine hafta sonları yardımcı olarak destek olmaya çalışıyoruz. Kütüphanede, binalarda her yerde karşılaştığımız personelimizin minnet dolu yüzleri her defasında bizlere ne kadar doğru bir iş yaptığımızı hatırlatıyor ve daha fazlasını yapmak için yüreklendiriyor. Gelin hep birlikte onların için daha fazlasını yapalım. Yaptıklarımızla ve yapacaklarımızla onların hayatlarını biraz daha kolaylaştıralım.


    TDP & Tog Anahtar Eğitimi


    Anahtar eğitimlerine her katıldığımda tüm gençlerin bu eğitimlere ihtiyacı olduğunu düşünmüşümdür hep. Katılımcıların bu kadar hızlı değişebildiğini görmek inanılmaz. İnsan düşünüyor yıllarımızı harcadığımız resmi eğitim mi, bu akranlarımızdan aldığımız gayri-resmi eğitimler mi daha faydalı diye?

    Üniversitemizde gerçekleşen anahtar eğitimlerimiz yine tüm katılımcıların memnuniyetiyle sonuçlandı ve yeni gönüllülerimizin kaynaşmasına vesile oldu. Birlikte hareketlendirici oyunlar oynadık, Toplum Gönüllüleri (sarı anahtar) ve sivil toplum kuruluşları (mavi anahtar) konusunda bilgiler edindik, sohbet ettik, projelerimizi paylaştık, proje nasıl yazılır (kırmızı anahtar), sponsorluk görüşmesine giderken nelere dikkat etmek gerekir, nasıl insanlarla aynı ekipte çalışmayı tercih ediyoruz, grup halinde çalışırken ne gibi sorunlar çıkıyor (yaşayarak öğrendik) sorularına yanıtlar aradık.

    Eğitmenlerimiz Marmara Üniversitesi’nden Özgür Nuri Demir ve Elazığ Üniversitesi’nden Ozan Çetin eğlenceli ve akıcı sunumlarıyla hepimize harika bir haftasonu yaşattı.

    Yeni gönüllülerle nice eğitimlere…

    Özlem Mutlu
                   UYP

    UYP - Bir Gönüllüden


    I joined this club because I want to find out more about asylum seekers in
    Turkey, what their situation is and how we can help them. I want to learn
    about the projects that have been done and are being done to help these
    people. I want to make connections with people who are helping the asylum
    seekers so I can find out what is most needed. I am very happy there is a
    club like this on the Bilkent campus that is helping to educate students
    about the needs of asylum seekers and is trying to do projects that will
    help them.

    Joy Anna Crow

    UYP Tanıtım


    Diğer projeler sırasında mültecilerle karşılaşan ve yaşadıkları koşulları fark eden bir grup öğrencinin örgütlenmesiyle başlayan Umudun Yurttaşları Projesi’ne daha mülteci kelimesinin ne anlama geldiğinden bile emin olmadığım bir dönemde katıldım. Projeye ilk adımımı iki yıl önce tanışma kokteylinde standa merakla yaklaştığım sırada attım. Asıl bağlayıcı adım ise forum sitemizde paylaşılan bir mülteci röportajını okumamdı sanırım. Bir gencin ağzından Türkiye’de sığınmacı olarak yaşamaktan söz ediyordu. Geceleri çıkıyormuş sokağa sadece, görünmemek için… İnsanların tepkilerinden korkuyormuş, rahatsız edilmekten, dövülmekten… Sadece geceleri dışarı çıkabilmek ne demek? Bunun anlamını kavrayamıyorum bile… Nasıl mümkün olabileceğini… İş bulamıyormuş, nasıl geçindiğini ise açıklayamıyor. Ailemizin sıcak kollarında doğruluktan bahsetmek kolay, kaçakçılığın veya hırsızlığın yanlışlığından… Peki ya başka seçeneğiniz yoksa? Yaşamaya çalışmaya çalışan bir insanı kendinizle aynı kefeye koyabilir misiniz? Aynı şekilde yargılar mısnız onu kendi memleketinde eğitim görmüş, yirmi yıl ailesinin evinden bile çıkmamış, Bilkent Üniversitesi’nde okuyan benimle mesela…

    Özlem Mutlu
    Umudun Yurttaşları Projesi Koordinatörü

    TDP Voleybol Turnuvası


    TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ (TDP) VOLEYBOL TURNUVASI

    Bilkent Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri olarak 14 projemiz ve 3 alt grubumuzda sosyal sorumluluk projesi yürüten, Bilkent Üniversitesi öğrenci ve mezunlarından oluşan 500 gönüllümüze 21 Mart 2011 - 6 Nisan 2011 tarihleri arasında voleybol temalı bir etkinlik düzenliyoruz.

    Faaliyetimizin amacı katılımcı gençleri sağlıklı bir yolla kaynaştırıp gerçekleştirdikleri gönüllülük alanında daha verimli bir takım olarak çalışabilmelerini sağlamaktır. 12 takımdan TDP'nin farklı projelerinde gönüllülük yapmakta olan 72'den fazla kişinin katılma fırsatı yakalayacağı voleybol turnuvası için üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Müdürlüğü'yle iş birliği içerisinde oluşturulan program dahilinde Merkez/Yurtlar Spor Salonu voleybol sahaları grubumuza tahsis edilmiş olup karşılaşmalar saat 20.00'da oynanacaktır. Karşılaşmalar 21 Mart'ta başlayacak olup turnuva  3 hafta boyunca devam edecektir.

    -----

    Voleybol Turnuvamızın 1.si Demiryolu Hattı Destek Projesidir! 




    TDP 2011 Eğitimleri


    1. ATÖLYE EĞİTİMİ

    Bu çalışmamız birinci ve ikinci dönem başında olup yeni katılan gönüllülerimizi bilgilendirerek projelerde daha aktif ve başarılı olmalarını aynı zamanda da eski gönüllülerimizin eksiklerini kapatarak yeni gönüllülerimizle kaynaşabileceği bir ortam yaratmak başlıca amaclarımızdır.Atölye eğitiminde 3 temel başlık ele alınmaktadır;
    1)Gönüllük bilinci ; eğitimde gönüllülerimize gönüllülüğün neleri kapsadığını, nasıl gönüllü olnunacağını ve en önemlisi gönüllülüğün neleri getireceği çeşitli aktiviteler ile anlatılmaktadır.
    2)Takım çalışması ; bu bölümde ise projelerimizde takım olarak çalışmanın ve bireyler arasında ki iletişimin önemini gönüllülerimize aktararak projelerinde daha verimli ve başarılı açlışmalarını başarmayı hedefliyoruz.
    3)Proje işleyişi ; proje hazırlama ve uygulayabilme açısından bir projenin hangi aşamalrdan geçtiğini gönüllülerime aktararak projelerimiz hakkında farkındalık yaratıyoruz. Böylece katıldıkları projeler hakkında daha önceden bilgi sahibi olmalarını amaçlıyoruz.

       2.  SPONSORLUK EĞİTİMİ

    Geçen seneden itibaren toplumsal duyarlılık projeleri sponsorluk almaya başlamışlardır.Eğitim alt grubu olarak sponsorluk almanın işleyiş süreci hakkında gönüllülerimizi bilinclendirmeyi amaçlamaktayız.
    Dönem başlarında yapıcağımız bu eğitim ile yapılacak olası sponsorluk görüşmelerinde daha olumlu yanıtlar alacağımızı ve böylece projelerimizde daha fazla fırsat yakalayarak yapabilceklerimizin seviyesine artırmayı hedefliyoruz.
       
       3.  PEDEGOG EĞİTİMİ

    Bu çalışmamız çocuklarımızla ilgilenen projelerimiz için verilen bir eğitip olup toplumsal duyarlılık projesi içinde her projeye açık bir eğitimdir. Eğitimin amacı ise projelerde yer alan gönüllülerimizin ilgilendikleri çocukların ruhsal ve bedensel olarak karşılaşabilcekleri bir farklılık veye zorlukta daha bilinçli olarak hareket etmesi için pedegog tarafından verlilen bir eğitimdir.Çocuklarımız ile gönüllülerimizn daha uyumlu ve verimli çalışması açıcından önemli bir eğitimdir.  

    MEP 2010 - 2011


    Seyranbağları Huzurevi Resim Sergisi
    Manevi Evlat Projesi olarak 21 şubatta Seyranbağları Huzurevinde kalan yaşlılarımızın yapmış olduğu resim sergisine katıldık. İlerleyen yaşlarına rağmen zamanlarını boşa harcamak yerine kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayan resim hobisine yönelmişler ve ortaya çok güzel eserler çıkartmışlar. Biz de hem onları desteklemek hem de yaptıkları resimleri incelemek için sergilerini ziyaret ettik. Düzenli olarak huzurevinde ziyaret ettiğimiz amcalarımız bizi orada da görünce çok mutlu oldular.




    Kafe Ziyareti
    Ümitköy huzurevinde kalan yaşlılarımızı kafeye götürdük ve projemizi huzurevinden farklı bir ortamda yürütmenin çok verimli olduğunu gözlemledik.




    K1L0 - Seminerler


    Her geçen gün dünyada kanserli hastaların ve lösemili çocukların sayısı giderek artmakta ve ölümler de çoğalmaktadır. Halk genelinde ve hastalarda baş gösteren umutsuzluk ve çaresizlik nedeniyle hastalığın atlatılması daha zor hale gelmektedir; halbuki, artık lösemi hastalığı yenilemez bir hastalık olmaktan çıkmış ve bazı hastanelerde %90 lara kadar iyileşme gözlenmiştir. Bizim de proje olarak öncelikli hedefimiz toplumun bilinçlenmesini sağlamak ve önyargıları kaldırabilmektir. Bu bağlamda, ilk seminerimizi Lösev yardımıyla gerçekleştiriyoruz. Seminerde;
    -Kısaca Lösev
    -Lösemi hastalığı
    -Gönüllülük bilinci
    -STK bilinci
    konuları işlenmiştir. Sizlerde yüzbinlerce hasta çocuklarımız ve milyonlarca kanser hastalarımız için bir şeyler yapmak istiyorsanız; ilk adımı bizle atın. Her şey Çocuklarımızın bir gülücüğü için…

    Yeni fikirler, Yeni Projeler

    Anne Benim Fikrim Geldi!
    Toplumsal Duyarlılık Projelerindeki yeni projeler nasıl oluşur bu
    köşemizde bunu bulacaksınız. Nasıl TDP yeni proje kabul eder, nasıl daha
    çok projemiz olabilir bunlara bakacağız. Bunu Güneş Köyden Doğuyor'u
    (GünKöy) yazarken neler olduğunu anlatıp daha somut bir yazı olmasını
    sağlayacağım. Daha fazla uzatmadan girişi bitirelim. :)

    Yatağınıza uzandığınız zaman "yahu toplumun şuna ihtiyacı var" dediyseniz
    proje yazma konusunda ilk adımı atmışsınız demektir. Projenin ortaya
    çıkması için gereksinim olması şarttır. GünKöy'ün temel sıkıntısı şuydu:
    Köyden kente çok göç var ve kırsal kalkınma sağlanamıyor. Sorun ortada ama
    sorun daha da net şekilde ortaya konulmalı. Bunun içinde bir kaç kaynağa
    başvurulmalı: kitaplar, google, yaşayan insanlar, wikipedia ve sözlükler.
    Bu kaynaklarla sorun bütün yönleriyle ortaya konulmalıdır.

    Sonra projenin ne yapacağı belirlenmelidir. Bu sorunu gidermek için ne
    gibi etkinliklerde bulunacağının kesinleştirilmesi gerekmektedir. Köylerin
    bize göre 2 temel sorunu vardı: Eğitim ve sosyal hayat. GünKöy bu 2 temel
    soruna nasıl çözüm üretti?. Çocuklara eğitim verilmeli, Yaşam
    Tesisleri(bilgisayar, sinema, hobi, konferans salonu içerikli) yapılmalı.
    Soruna yönelik çözüm üretebilmek bir projenin en sağlam ayağıdır.

    Bu dakikadan sonra projenin "2 Evet" alması gerekmekte. Proje
    uygulanabilir mi? Proje sürdürülebilir mi? Eğer proje için bunlardan
    herhangi birisi için kararsız iseniz proje yırtıp atmalısınız. Çünkü
    sosyal sorumluluk projeleri bu iki ilkeye göre hareket etmekte. GünKöy
    eylül ayından beri bilfiil faaliyette bu uygulanabilirliğini gösteriyor.
    Biz gelecek sene 21 köy yapmayı düşünüyorsak bunu da "sürdürülebilirlik"
    ilkesine inandığımız içindir.

    Bunların hepsi tamamlandıktan sonra Bilkent Üniversitesi'nde şu
    aşamalardan geçmeli projeniz. TDP Yürütme Kurulu'nun onayı ve Öğrenci
    İşleri Dekanlığı'nın onayı. 2 kere sunum yaparsınız. Önce TDP Yk'ya
    sunarsınız. Sonra da burdan alınan onay ve destek ile birlikte "hanımlar"
    dediğimiz üniversite idari personeline projenizi sunarsınız.  Eğer ki
    kabul alırsanız "ocak" ayından itibaren projeniz bütçelendirilerek
    çalışmalarına başlar. Artık projeniz Bilkent Üniversitesi Toplumsal
    Duyarlılık Projelerinindir ve sahibi bütün Bilkentlilerdir. GünKöy 30
    Nisan'da TDP YK'ya, 7 Mayıs'ta da üniversitenin onayıyla kabul gördü.
    Bekleyemediğimiz için çalışmalarımıza bütçesiz olarak eylülde başladık.
    Dayanamadık köyleri kalkındırmak için beklemeye. Ama iyiki de beklememişiz
    :)

    Aslında çok da karmaşık değil. Eğer ki fikrinize kendinizi
    inandırmışsanız, diğerlerini inandırmak o kadar da zor değil. Yeter ki siz
    isteyin! Amacımız Türkiye'de Bilkent Üniversitesi rüzgarı estirmektir.
    Amacımız bu ülke için üretmektir. Amacımız ülkemizi daha da ileriye
    öğrenci eliyle götürmektir.

    Alican

    Gün - Köy AkademiKöy Kongresi

    Güneş Köyden Doğuyor Projesi Uludağ Üniversitesi'ndeydi!
    Uludağ Üniversitesi'nin Köye Öğrenci Yardımı Projesi'nin düzenlemiş olduğu
    AkademiKöy Kongresi'nde GünKöy de temsil edildi. 3 gün süren ulusal
    kongrede tarım, sağlık, eğitim ve gençlik oturumları düzenlendi. 20
    üniversitenin katıldığı kongre K.Ö.Y Projesi'nin uygulamalarını yaptığı
    köylerin gezilmesiyle son buldu.



    GEP - Deneme Sınavı


    Gönüllü Eğitim Projesi Bilkent’te Deneme Sınavı Yaptı

    Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP)’nin yürüttüğü 12 projeden biri olan Gönüllü Eğitim Projesi (GEP) 20 Mart 2011 tarihinde 7. ve 8. sınıf öğrencilerini deneme sınavına tabi tuttu. Yapılan denemeye Fatih İlköğretim Okulu, Osman Ünyazı İlköğretim Okulu, Hıdırlıktepe İlköğretim Okulu, Çağdaş İlköğretim Okulu ve Kusunlar İlköğretim Okulu’nun yanı sıra Üniversite Personeli Eğitim Projesi (ÜPDP)’nin 7. ve 8. sınıf öğrencileri katıldı. Yaklaşık 200 ilköğretim öğrencisinin katıldığı deneme sınavı Bilkent Üniversitesi Merkez Kampüs V Binasında yapıldı. Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’na yönelik yapılan bu etkinlikden sonra öğrenciler ile gönüllüler Güzel Sanatlar Fakültesi’nde hep beraber film izledi. Yapılan etkinlikte görev alan tüm TDP gönüllüsü arkadaşlara teşekkür eder, böyle güzel etkinliklerimizin devam edeceği müjdesini vermekten gurur duyarız.

    Gönüllü Eğitim Projesi

    GEP

    30 - 03 - 2011 


    See GEP through Teacher's Eyes (: 



    This year, the Bilkent Volunteering Organization has welcomed a small group of foreigners who volunteer each Saturday at Osman Ünyazıcı İlköğretim Okulu in Sincan. The foreigners, who are either student or BUSEL teachers, have worked alongside Turkish students to provide opportunities for learning and play to disadvantaged children in the district.
    Four to eight volunteers, who come from America, England, and even Korea, participate each weekend. Their focus is on “etkinlik,” or “activities,” which range from Bingo games to storytelling to playground exercise. With the recent warm weather, the activities have shifted outside: students have played tag and learned how to throw a Frisbee. The children are always really excited to see us and have shown a lot of enthusiasm for the activities. 


    BEP

    03 - 04 - 2011


    BEP ilk olarak Beytepe Köyü'nde kurduğu laborotuarıyla köyün çocuklarına bilgisayar eğitimi veren fakat bir süre sonra "Ama onlar bizden daha iyi biliyorlar" diyerek hedef kitlesini kadınlara yönelten ve kısa sürede köyün kadınları arasında bilgisayar kullanımını ve internet bilgisini yaygınlaştıran projedir. Kendileri için küçük, fakat bilgisayarla yeni tanışanlar için büyük bir adımdır attıkları :) Sonrasında 2 yıllık bir duraksamaya girse de şimdi yeni ekibiyle canlanan ve eskisinden daha etkili olmak için var gücüyle çalışan projemiz, bu sefer yeni bir kitleye sahip. Bir bakıma şöyle yorumlayabiliriz geçirdiği süreci, internet ve bilgisayar teknolojisi ne kadar hızlı değişyorsa, BEP de hedef kitlesini değiştirerek, ihtiyaçlara cevap vererek kendini geliştirmek için elinden geleni yapıyor. Bu yeniden canlanma sürecinde, projenin kendine seçtiği hedef kitle ise üniverste öğrencileri. Kimileri aldıkları bilgisayar derslerini yeterli bulmamış, kimileri kursa gidecek zamana sahip olmayan bu gençler kendi yaşıtları üniversite öğrencilerinden bir şeyler öğrenirken, gönüllü olarak ders veren gençler de gönüllülük yapmanın ve  paylaşmanın zevkini tadacaklar. Bu sistemi iki taraflı bir öğrenme süreci ve "gençlerden gençlere bir aktarım"  olarak görebiliriz. BEP'in sürekliliği ise gençlerin bilgi aktarmaya olan hevesinin ve paylaşımcı kişiliklerinin başarısı olacaktır.


    Gülin Kahya